28-08-06

iHOLA BELGICA!

Ondertussen ga ik graag naar school!! De mensen zijn echt wel oke en in oktober gaan we met het vierde (ander schoolsysteem) hoogstwaarschijnlijk voor 10 dagen naar Chili!! Ik kijk er al naar uit!! Ik heb ook dansles gehad op school: SALSA!! heel plezant! En er komt nog een andere AFS-er naar onze school, ne Zweed. Vrijdag was er een soort theater op school en onze klas moest eten verkopen voor de reis. Ikke samen net Daniela en Iris nacho's aan het verkopen (van mijn ouders). Iris en ik hadden mooi onze zinnetjes in het Spaans vanbuiten geleerd, was wel grappig!
Het Spaans is voorlopig toch nog wel moeilijk! En nu beginnen ze thuis ook vooral Spaans tegen mij te babbelen... Heel traag en ik begrijp het dan wel meestal (oke, soms toch), maar dan moet ik natuurlijk in het Spaans antwoorden en dat is echt wel moeilijk!
We zijn met ons Spaans klasje naar 'el mercado de las brujas' geweest, of anders: de heksenmarkt! Daar verkopen ze lamafoetussen en andere vreemde dingen, het ziet er best wel eng uit!! Het was heel tof en ik heb wel mooie souveniertjes kunnen kopen, dus ik ben gelukkig!!


lamafoetussen begraaf je onder je huis voor geluk!


We hebben ook met AFS dansles gekregen (het AFS-comite van La Paz is echt heel goed, ik heb geluk!) Het is traditionele dans en supervermoeiend!! Maar wel tof om te leren!
Ik ben ook met Iris en haar mama gaan winkelen in de zwarte markt, heb natuurlijk weer wat abnormaal goedkope kleren gekocht! En mijn mama is terug uit santa Cruz! We zijn vandaag iets gaan eten buiten de stad met ons gezinnetje en ik heb de 'valle de la luna' gezien. Dat zijn een beetje speciale bergen die echt wel op een maanlandschap lijken. Ik had helaas mijn fototoestel niet bij, maar we gaan zeker nog wel is terug...
Groetjes van aan de andere kant van de wereld!

04:09 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.