11-10-06

COCHABAMBA

Ben net terug van mijn reisje naar Cochabamba, het was heel plezant! We zijn met de auto gegaan ( lang onderweg!) en we logeerden bij familie. Ik heb echt een heel aardige familie! Maar ik was wel vaak alleen, ze moesten werken of hadden school, en mijn zus moest paardrijden... Maar dan ging ik mee naar de winkel van mijn tante, dat is in het centrum van de stad. Dan kon ik wat rondlopen op  "La Plaza Principal". Het is echt een mooie stad! Ik heb ook "El Cristo de la Concordia" beklommen, samen met een Belgische AFS-er van Cochabamba. El Cristo is een grote Jezus op een berg, 33m, een per levensjaar van Jezus (Deze is groter dan die in Rio en Lissabon) Het was echt tof! Ik heb daar ook een manifestatie meegemaakt, omdat Evo Morales (de president) de prive-scholen publiek wilt maken...

blog1


Ik heb heel de week ook Spaans gebabbeld, en het is echt verbeterd! (Mijn Nederlands daarentegen!)

Nu ben ik terug in La Paz. Vandaag voor de verandering terug naar school geweest, in het begin van de week was het geen, want er zijn blokkades... Er zijn momenteel echt wa problemen hier in Bolivia. Ik denk zelfs dat ze Evo willen afzetten! In de stad staan soms militairen met traangaskannonnen en al! Er is ook weinig vervoer,... naar het schijnt zijn er in het centrum van de stad echt rellen bezig, daar blijven we dus toch maar weg!
In de buurt van Oruro is het ook het een en het ander! Daar is een kleine burgeroorlog bezig tussen mijnwerkers! Er zijn al 24 doden en veel gewonden... Ik weet niet helemaal hoe de vork in de steel zit, maar ik denk dat er een nieuwe mijn gevonden is, en er zijn dus problemen tussen 2 companieen... Maar mijn Spaans is nog niet zo ver gevorderd om die dingen te begrijpen, als ik iets meer weet vertel ik het wel!
Geen zorgen, ik zit hier volledig veilig!
Groetjes en tot de volgende!

23:12 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.