13-11-06

RURRENABAQUE

Ik ben terug in La Paz na de fantastische eindejaarsreis naar Rurrenabaque! Rurrenabaque ligt aan de rand van het andesgebergte en in het amazonewoud (in departement Beni). We zijn in een militair vliegtuigje gegaan en landden gewoon op een aardeweg. Bij het uitstappen viel de hitte meteen op ons! Direct een dosis muggencreme gebruiken en dan met mini-busjes naar ons hotel. We verbleven in een 3-sterren hotel (eerste dag was gevuld met in het zwembad zitten en in de hangmatten liggen) En het doel van mijn Boliviaanse klasgenootjes werd ook al meteen duidelijk, drinken en feesten! Wat mij dus wel tot de seut van de groep maakte want ik wou de dieren zien en de wandelingen maken... Maar iedereen kreeg zijn zin, we zijn gaan wandelen in het park van Madidi (in de jungle!) en daar heb ik een soort witte worm gegeten en ook een soort palmboom. Voor de rest vooral mieren gezien en gevoeld!

                             59B

We hebben ook canopy gedaan: Van de ene boom naar de andere was er dan een touw gespannen waar we werden aangehangen en dan ging ge dus heel snel naar de andere kant! (Ook hoog, zo'n 48m als ik me niet vergis!) En dan hadden we prachtige uitzichten over de jungle!
We zijn naar las Pampas geweest, dat vond ik persoonlijk het hoogtepunt van de reis! Met bootjes op een rivier waar we dan kaaimannen, roze rivierdolfijnen (waar we ook mee hebben gezwommen!!!), schildpadden, een boom vol met kleine aapjes,... hebben gezien! Echt de moeite! (De foto's komen nog, maar ik zit nu in een internetcafe want we hebben voorlopig geen internet...)
De reis was dus zeker en vast geslaagd!!!

             DSCN3131 DSCN3185

Maar nu zit ik dus terug tussen de toppen van het Andesgebergte, waar ik me steeds beter thuis voel! Maar ik zit met een dilemma in mijn anders zo zorgeloos leventje hier... Mijn familie gaat namelijk in december verhuizen naar Santa Cruz (Een andere stad hier in bolivia, maar heel tropisch) En ik krijg de keuze tussen hier in La Paz blijven en veranderen van familie of met hun meegaan maar La Paz en mijn vrienden achterlaten... En ik weet echt niet wat ik moet doen, want ik heb een heel lieve familie, maar ik ben hier heel graag,...
Ondertussen zijn de eindexamens ook begonnen, ik studeer want dat moet ik van mijn mama hier, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik ga slagen. En het is weer grappig om te zien hoe opvallend de mensen spieken (boeken op de bank, rondlopen om te kijken op andermans blad, beginnen te babbelen,...) Dus school is bijna gedaan, een deel van mijn uitwisselingsjaar dat bijna is afgesloten! Het gaat snel!
Vele groetjes en hopelijk tot gauw!

22:33 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.