28-11-06

SUCRE + TITICACA

Ik zit momenteel in Sucre, echt een prachtige stad! Het is een witte koloniale stad, heel rustig, totaal verschillend dan La Paz! Dit is eigenlijk officieel de hoofdstad. We slenteren hier wat rond, bezoeken kerken, la casa de la libertad,... Zondag zijn we Tarabuco gaan bezoeken, een dorpje niet ver van Sucre, maar op zondag is het daar markt en die is echt wel de moeite. De mensen lopen er rond in poncho's en hebben prachtige hoeden.

  tarabuco2   tarabuco   tarabuco3
Ik ben wel ziek geworden een paar dagen geleden en ben gisteren en vandaag (op mijn verjaardag dus) naar het ziekenhuis gegaan. Ik heb problemen met mijn maag en gisteren was ik helemaal verkrampt, ik kon echt niks meer bewegen en alles deed pijn! Dat is gelukkig vandaag wel over, vandaag ben ik bloed gaan laten trekken voor een analyse... dus nu afwachten wat het is... Normaal gingen we vandaag doorreizen naar Potosi, maar ik mag dus niet. Hopelijk morgen dan wel... Ik had me mijn verjaardag wel wat anders voorgesteld! Nu leef ik op droge koekskes en thee en ik wou zo graag chocoladetaart!

Vorig weekend zijn we met AFS naar het Titicaca-meer gegaan. We hebben Copacabana, Isla del Sol en Isla de la Luna bezocht en het was echt prachtig! We logeerden in een hotel op Isla del Sol. Daar hebben we ook Inca-ruïnes bezocht. 's Avonds hadden we een kampvuur, heel gezellig! De tweede dag hebben we een typisch gerecht gegeten op Isla de la Luna en ik heb steentjes leren ketsen! En ik kan het zelfs! Ik heb ook een kaarsje gebrand in Copacabana (daar rijden auto's rond versierd met bloemetjes!)
Boliviaans mopje: Titi is van Bolivia, caca van Peru (het Titicacameer ligt tussen Bolivia en Peru...)

Ik wil ook nog even bedankt zeggen voor al de mailtjes en berichtjes in mijn gastenboek. Geloof mij, het doet echt deugd om iets van jullie te horen!!

17:40 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-06

TESS IS OP REIS!

Tja, ons Boliviaantje is op reis vertrokken!
Wij krijgen dan 's nachts om 1 uur telefoon: 'mama, ik vertrek morgen op reis, wilt ge uw toestemming nog doorfaxen...??!!' Ge ziet, ook al zit ze aan de andere kant van de wereld, we hebben nog wel iets in de pap te brokken!

Ze is met enkele vrienden vertrokken om Sucre, Potosí en Tarija te bezoeken.

BLOGkaart

Als je bedenkt dat Bolilva ongeveer 26 keer zo groot is als België, is dat wel een hele tocht!

Ze zal pas terugkomen op 6 december, maar ze ging proberen om onderweg toch wel eens een internetcafeetje aan te doen, zodat we nog wat op de hoogte blijven.

Ondertussen mailde ze wel haar foto's van Sorata door, die ik op haar fotopagina zette. Op de foto's van Rurrenabaque zal het nog even wachten zijn...

Groetjes!

Carine

 

19:32 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-06

RURRENABAQUE

Ik ben terug in La Paz na de fantastische eindejaarsreis naar Rurrenabaque! Rurrenabaque ligt aan de rand van het andesgebergte en in het amazonewoud (in departement Beni). We zijn in een militair vliegtuigje gegaan en landden gewoon op een aardeweg. Bij het uitstappen viel de hitte meteen op ons! Direct een dosis muggencreme gebruiken en dan met mini-busjes naar ons hotel. We verbleven in een 3-sterren hotel (eerste dag was gevuld met in het zwembad zitten en in de hangmatten liggen) En het doel van mijn Boliviaanse klasgenootjes werd ook al meteen duidelijk, drinken en feesten! Wat mij dus wel tot de seut van de groep maakte want ik wou de dieren zien en de wandelingen maken... Maar iedereen kreeg zijn zin, we zijn gaan wandelen in het park van Madidi (in de jungle!) en daar heb ik een soort witte worm gegeten en ook een soort palmboom. Voor de rest vooral mieren gezien en gevoeld!

                             59B

We hebben ook canopy gedaan: Van de ene boom naar de andere was er dan een touw gespannen waar we werden aangehangen en dan ging ge dus heel snel naar de andere kant! (Ook hoog, zo'n 48m als ik me niet vergis!) En dan hadden we prachtige uitzichten over de jungle!
We zijn naar las Pampas geweest, dat vond ik persoonlijk het hoogtepunt van de reis! Met bootjes op een rivier waar we dan kaaimannen, roze rivierdolfijnen (waar we ook mee hebben gezwommen!!!), schildpadden, een boom vol met kleine aapjes,... hebben gezien! Echt de moeite! (De foto's komen nog, maar ik zit nu in een internetcafe want we hebben voorlopig geen internet...)
De reis was dus zeker en vast geslaagd!!!

             DSCN3131 DSCN3185

Maar nu zit ik dus terug tussen de toppen van het Andesgebergte, waar ik me steeds beter thuis voel! Maar ik zit met een dilemma in mijn anders zo zorgeloos leventje hier... Mijn familie gaat namelijk in december verhuizen naar Santa Cruz (Een andere stad hier in bolivia, maar heel tropisch) En ik krijg de keuze tussen hier in La Paz blijven en veranderen van familie of met hun meegaan maar La Paz en mijn vrienden achterlaten... En ik weet echt niet wat ik moet doen, want ik heb een heel lieve familie, maar ik ben hier heel graag,...
Ondertussen zijn de eindexamens ook begonnen, ik studeer want dat moet ik van mijn mama hier, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik ga slagen. En het is weer grappig om te zien hoe opvallend de mensen spieken (boeken op de bank, rondlopen om te kijken op andermans blad, beginnen te babbelen,...) Dus school is bijna gedaan, een deel van mijn uitwisselingsjaar dat bijna is afgesloten! Het gaat snel!
Vele groetjes en hopelijk tot gauw!

22:33 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |