03-02-07

ALASITAS

Ik zit nu in La Paz en ben aan het genieten van mijn laatste vakantie! Ik ben op men eentje vertrokken vanuit Santa Cruz eerst met het vliegtuig naar Cochabamba want het had enorm veel geregend en de wegen waren dus slecht... Daar 1 nacht blijven logeren bij een tante en dan door met de bus naar La Paz (want ik kan het toch moeilijk nissen)! Hier logeer ik gewoon thuis, mijn mama is hier ook om de verhuis nog verder te regelen (in Santa Cruz hebben we nog steeds alleen maar matrassen...) 
Het is hier nu het feest van de Alassitas, ze verkopen alles in miniatuur. Het is de bedoeling dat je dingen koopt die je in dit jaar dan wilt krijgen... En als ik zeg alles dan bedoel ik ook echt ALLES! Het gaat van auto's tot keukens, etenswaren, WC-papier, huisjes, kippen (voor als ge een lief wilt), geld (Bolivianos, dollars, euros...), rijbewijzen, paspoorten, diplomas,... En ook een Ekek'o  een dik manneke met een sigaret in zijn mond dat een God voorstelt met allemaal van die voorwerpjes. Het is echt tof om naartoe te gaan en er loopt ook enorm veel volk rond!

04blog


Hier in La Paz voel je ondertussen ook al dat het bijna carnaval is. Overal op straat staan mensen met waterballonekes voorbijgangers te bekogelen. Ik blijf hier tot carnaval, dan gaan we met AFS La Paz naar Oruro, daar is het groot feest! We gaan voor drie dagen, ik kijk er al naar uit!
Daarna keer ik terug naar  Santa Cruz om naar de unif te gaan. We hebben thuis ook en nieuwe empleada (meid). Ze is de jongere zus van Francisca (onze meid van La Paz, nu zijn die dus samen in SC) Ik schat ze 13 jaar ongeveer, dus dat doet verschrikkelijk raar om zo een jong meisje in huis te zien werken... Maar hier in Bolivia is dat niet ongebruikelijk, er zijn veel kinderen die schoenen poetsen op straat of heel de dag in een busje bestemmingen zitten te roepen. Dan sta je toch even stil hoe goed wij het hebben...

 

17:05 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.