15-03-07

 Bella tierra de mi corazon

Ondertussen is de unif echt begonnen! Vorige week, toen iedereen weer aan het wachten was op leerkrachten, kwan er iemand van de unif ons zeggen dat de lessen weer verplaatst waren, naar maandag, want er was geen sleutel  van het lokaal,... Iedereen dus weer naar huis.

Maandag zijn de lessen dan wel echt begonnen. Ik zit dus in sociologie, we zijn met ongeveer 120. Alle leraars waren aanwezig, en die van Filosofie had er niks beter op gevonden dan iedereen zich te laten voorsellen... Dat heeft dus een hele tijd geduurd, en toen we in de helft zaten merkte ze op: "He, jullie zijn wel met veel he!" Maarja. De lessen zijn wel interessant, maar ik heb een beetje problemen met de concentratie (misschien hebben de 4 maanden vakantie daar wel iets mee te maken...)
De lessen die ik volg zijn: Sociologie, psychologie, filosofie, statistieken, geschiedenis en tecnicas de estudio (methodes om te studeren denk ik). We beginnen elke dag om 7 uur 's ochtends, niks voor mij (en dat heeft mijn familie al wel gemerkt!) Soms hebben we les tot 13 u en soms tot 10u. Alleen in de voormiddag dus. Ik zit altijd in dezelfde aula en met dezelfde mensen, we hebben geluk want het gebouw is nieuw en de ventilators werken (ja, het is hier nog steeds heet, gisteren 32 graden!) Want als ge rondwandelt in de unif is het dus heel normaal dat de mensen buiten aan het raam staan om de lessen te volgen, in het deurgat zitten ze nog met hun stoelekes en allemaal op elkaar gepropt. Wij hebben plaats genoeg!
De unif zelf is echt heel groot, de gebouwen lijken op scoutslokalen en de namen van de faculteiten enzo zijn er op geverfd, heeft wel zijn charme.
Dan ga ik thuis eten en doe ik een siestake! Ik kan ondertussen al niet meer zonder. En dan nog orkest en charrango natuurlijk!

Ik ben wel blij dat ik met mijn familie ben meegekomen naar Santa Cruz. Ik moet toegeven dat ik er een beetje schrik voor had, want La Paz is echt een geweldige stad waar ik dan eindelijk mijn weg kende. Maar ik amuseer me hier in Santa Cruz en heb hier mijn activiteiten en familie, dus ik ben gelukkig!

16:07 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-07

 UNIVERSITEIT

De unif was weer verplaatst, naar 5 maart. Vandaag dus. Ikke deze morgen vroeg uit mijn bed, want de lessen beginnen om 7 uur 's ochtends!! Mijn ouders hebben mij gebracht (verwend kind dat ik ben ) ,daardoor was ik dus wel te laat en eer ik gevonden had waar ik moest zijn...  Maar we zijn nog steeds in bolivia, iedereen stond nog voor de deur te wachten op de leerkracht, die uiteindelijk toch niet gekomen is... Ik heb wat kennisgemaakt met enkele compañeros en toen er voor het volgende vak ook niemand was zijn we samen gaan ontbijten (salteña en cuñapé, heerlijk, en ze verkopen het allemaal in de unif!) Daarna nog eens gaan checken of er nog niemand was en dan zijn we maar naar huis gegaan. Vriendelijke mensen wel, hebben me geholpen met busje te nemen en al! Morgen zal het waarschijnlijk wel weer van't zelfde zijn... Maar niks aan te doen, ik zal er braaf om 7 uur staan (of ietske later, ingeburgerd dat ik ben)
Mijn universiteit noemt "Gabriel Rene Moreno" en is een staatsuniversiteit.

Voor de rest ga ik naar het orkest (maandag en donderdag), naar de bigband (woensdag) en ik ben begonnen met charrangolessen (maandag, woensdag en vrijdag!) (charrango is het gitaarke dat ik kreeg van mijn familie voor men verjaardag). De lessen zijn tof, ik kan al 2 liedjes spelen die mijn mama uit volle borst meezingt. Het is in een klein muziekschooltje waar de gitaarleerlingen dan buiten zitten op een krukske voor ne muur met een pupitterke eraan getimmerd. De leerkracht loopt van de ene naar de andere en ondertussen moet gij dan oefenen. Ik oefen veel (tot ergernis van mijn zussie...)

15:35 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |