30-04-07

COTOCA

Vorige week was het "koud" hier in Santa Cruz. Er kwam een frisse wind uit het zuiden, bijgevolg zo'n 20 graden. Maar die Cruceños (zo noemen de mensen van Santa Cruz) komen dan blijkbaar niet buiten. Ik kwan een halfuur te laat aan in de unif en dacht dat ik niet meer binnen zou mogen, maar er zat maar zo'n 20 man in de aula! (We zijn normaal met 120) En die avond ging ik naar het orkest, en daar was ook maar de helft komen opduiken! Dan vraagt ge heel serieus; is er iets speciaals vandaag ofzo? En krijgt ge als antwoord: nenee, maar het is zo koud en dan blijven de mensen thuis!

De vrijdag na mn charrangoles kreeg mijn mama het fantastische idee om met het gezinnetje naar een karaoke te gaan. Wij dus op zoek naar een karaoke, maar we vonden er geen, dus over naar plan B en zijn we de BINGO binnengestapt... Een tijdje gespeeld en een piña collada gedronken, heel gezellig. De zaterdag ben ik s' avonds met mijn zus en haar vrienden meegeweest naar een concert van nogal een vrij slecht groep, maar het was wel heel plezant!
En zondag zijn we met het gezin een dorpje gaan bezoeken (Cotoca). Cotoca is klein en heeft een heel mooie kerk. Daarin staat de "maagd van Cotoca" en is vrij bekend, maar ik ken de historie niet... Dus zijn we een kaarsje gaan branden en hebben we wat rondgewandeld op het marktje... En dan terug in SC gaan eten in een restaurant en thuis wat filmkes gekeken.
(Ohja, ondertussen is het al weer warm!)

En volgende week vertrek ik naar Uyuni! We gaan met AFS het zoutmeer bezoeken. (Het grootste zoutmeer ter wereld! En naar het schijnt echt prachtig! (Misschien hebben sommigen het al wel gezien op Peking Express???)

23:11 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-07

 LA VIDA EN BOLIVIA

Hoi allemaal,

hier alles nog steeds goed, mijn leven gaat hier gewoon zijn gangetje. Nieuwe hobby: ijsjes eten. Heeft wel het nadeel dat mn buik er niet plat van blijft... Maar dat neem ik er wel bij. Het is hier echt heet, om te sterven en daar wordt ne mens lui van. Dus in de namiddag doe ik mijn siestake en plons ik een beetje int zwembad. Ik ga nog steeds bravekes naar de unif, maar als het oninteressante vakken zijn of het is te warm, ga ik ontbijten met mijn vriendinnen (soms 2 keer per dag ). We kennen ondertussen al elke eettent en weten waar wat het beste is  .

Ik heb ondertussen ook al een weekend met AFS Santa Cruz achter de rug. We zijn naar Vallegrande gegaan, kwas daar eigenlijk al geweest maja... Het was ni zo plezant eigenlijk.... s' Avonds waren we iets aant drinken op de plaza en is de politie gekomen om de flessen in beslag te nemen, want dat mag dus niet, alcohol op de plaza... Waarschijnlijk heeft de politie er die nacht nog een feestje mee gehouden.

Voor de rest...
-  Ik heb de koekjes van Jules De Strooper in de supermarkt ontdekt! Mijn ouders hebben ze voor mij gekocht.
- Morgen ga ik waarschijnlijk naar de scouts (ik hoop dat het er van komt....)
- de taxi's hier zijn vaak verbouwde autos, zo met de kilometerwijzers enzo aan de andere kant (zoals bij Engelse auto's) en dan gewoon het stuur verplaatst.
- Ik probeer soms met een camba accent te praten op de unif, maar ik word uitgelachen . De cambas praten zonder een s achteraan... En ook als ze lachen zeggen ze hier eerst njèèèè en in La Paz zeggen ze Jaaaaaa en dan beginnen ze te lachen, zeer vreemd.

 

Zoals jullie zien weet ik niet zo goed wat schrijven, tja, in Bolivia zijn er ook momenten dat er niks speciaal gebeurt. Ik ben hier heel gelukkig, heb hier een zalig leventje, ben met mijn gat in de boter gevallen wat betreft gezin en ben dus volop aant genieten van mijn laatste maanden! Ik ga dit zorgeloos leventje missen...

Beso!

 

17:26 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-07

JAJA, ZE KOMT TERUG!!

Wel 2 dagen later dan gepland, maar ja, die kunnen er dan nog wel bij!

Tess vertrekt dan op 27 juli in Santa Cruz en vliegt via Buenos Aires en Atlanta terug naar Brussel, waar ze aankomt op 29 juli om 8u30!

Zo'n maandje geleden gingen in Bolivia de geruchten dat ze misschien 14 dagen eerder zouden naar huis komen, wat wij eerlijk gezegd helemaal niet zo erg zouden vinden! Tess zag dat niet echt zo goed zitten want had nog enkele reisplannen (en andere plannen) voor juli... en eigenlijk was er nog iets heel leuks in september... en misschien kon je zelfs verlengen...???

Daar is gelukkig geen sprake van en wij zijn toch wel blij dat het aftellen is begonnen!

Dus Tesske: geniet nog van je laatste maanden zonder stress, zodat je er hier kan invliegen als je terug bent!

 

mama en papa

21:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-07

SEMANA SANTA

Ik heb concert gehad met het orkest (5 keer zelfs) en het was heel plezant. Mijn ouders zijn ook een keer komen luisteren en ze vonden het fantastisch! Ze wisten niet dat dat bestond in Bolivia,... Na het laatste concert zijn we met een groep van ongeveer 20 man iets gaan drinken en eten. Ik ging dus niet met de kippen op stok en moest de volgende dag naar unif, maar het geluk stond aan mijn kant want mijn mama had zich overslapen en vroeg of ik het erg zou vinden om niet naar mijn eerste les te gaan. Niet dus, dat stond als een paal boven water!  Ben terug in mijn bed geduikt!

Ik ben ook eens naar de cinema geweest met Alex, ne vriend van de unif. We hebben een Boliviaanse film gezien en hij was nog goed ook! We zijn ook een keer naar de salsales gegaan.

Dan ben ik een weekend bij een tante gaan slapen, mijn gezin ging naar Cochabamba. Om 8 uur s'ochtends stond mijn nichtje aan mijn bed: BUEN DIA! Palmzondag ben ik met hen naar de mis geweest in de kathedraal op de hoofdplaza. Die zat overvol, wij stonden helemaal vanachter recht. En echt iedereen had iets bij uit gevlochten palmbladeren...

Ik heb pasen nog nooit zo 'bewust' gevierd als dit jaar. De week van Pasen noemt hier Semana Santa. Ze hebben hier maar 1,5 dag "paasvakantie". (donderdagnamiddag en vrijdag). Mijn familie uit Cochabamba zijn allemaal bij ons thuis blijven logeren. (Hoe meer zielen hoe meer vreugd) Mijn mama heeft de hele paastraditie uitgelegd. Donderdag werken de mensen maar een halve dag en gaan ze 's avonds 7 kerken bezoeken. (wij hebben er 4 gedaan... Met heel de familie (tantes, nonkels neven en nichten...)) De straten zegen zwart van het volk en waren afgesloten voor auto's. Elke kerk had speciaal voor deze gelegenheid een altaar gemaakt (heel mooi, met bloemen enzo...) Dus dan gaat ge de kerk binnen, bewondert het altaar en bidt. (Iedereen in mijn familie is heel gelovig). Er stonden ook rijen aan te schuiven om te biechten. En dan wandelt ge naar de volgende kerk...

Vrijdag eet ge geen vlees (maar dat is in Belgie ook zeker?) Dus was de hele familie naar ons thuis gekomen en hebben we vis gegeten. Als dessert rijst in melk met kanneel, ook typisch voor die dag. En we hebben in't zwembad gezeten met heel de familie en tussen 2 vuren gespeeld. Was heel grappig! 's Avonds heb ik met mijn mama nog 2 Jezusfilms gezien (op ELKE zender speelden ze filma over pasen...)

Zaterdag is er niks speciaal en zondag is het Pasen. Ze doen dat hetzelfde als in Belgie met chocolade eieren verstopt in de tuin...  Maar zaterdag was ik samen met Iris en Charlotte vertrokken naar Concepcion, San Miguel en San Rafael (missieposten zoals mijn vorige reis, maar andere deze keer en ook echt prachtig!!) In San Rafael werden we bekeken alsof we van een andere planeet kwamen! We liepen over de plaza met een stoet kinderen achter ons aan. We gingen iets drinken en er stonden mensen rond ons, gewoon te kijken naar wat we deden! Echt ongemakkelijk. De kindjes waren nog wel leuk, ze waren gefascineerd door onze kodak en vonden het fantastisch om te poseren voor de foto en dan op het schermpje te kijken. Van San Rafael moesten we dan terug naar Santa Cruz maar de bussen waren allemaal al vol en als we weg wilden, moesten we dus in het gangpad zitten... We wilden weg, dus we gingen de uitdaging aan (10-12 uur reizen!) De bus zat vol studenten die naar de unif gaan in SC. Op het eerste zicht wel tof, babbelden met ons, gaven ons zitplaatsen,... Maar na een tijdje werden ze vervelend en hebben we toch maar op de grond geslapen...

De unif is tof, wel saai af en toe. Die van geschiedenis weet wie ik ben en ik moest vorige keer de situatie van Belgie een beetje uitleggen (Vlaanderen-Wallonie) 

Voor de rest niets speciaal gebeurd, het blijft hier heet. En elke avond wacht ik op afkoeling maar die komt er niet... Mijn nederlands verslechtert, daarom heb ik nu mijn spreekwoorden een beetje geoefend  haha

Tot de volgende keer!

17:45 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |