16-07-07

BRAZIL

Ik zit terug in Santa Cruz, na mijn zalige vakantie in Brazilie!

We vertrokken de 4de met het vliegtuig; via Campo Grande naar Sao Paulo en hop naar Recife (de laatste keer opstijgen werd ik zelfs al niet meer zo misselijk...) In Recife werden we opgewacht om in bus verder te reizen naar Porto de Galinhas, een uur verderop. We verbleven in een prachtig hotel, alles erop en eraan en vlak tegen het strand. Dus de eerste avond hebben we al gezwommen in de zee (is er niet in Bolivia) en ik heb toen meteen kenisgemaakt met een "agua viva" (levend water) zoals ze hier zeggen. Een kleine kwal met een lange blauwe tentakel die zich rond mijn arm had gestrengeld en ik kan jullie verzekeren dat dat geen deugd deed. 
De volgende dag zijn we de koralen gaan bezichtigen. En met duikbril en een beetje visvoer hebben we prachtig gekleurde vissen kunnen bezichtigen, ze kwamen zelfs eten uit mn hand!
We hebben ook een "strandbuggy" gehuurd voor een dag en hebben toen verschillende en allemaal evenmooie stranden bezocht. Witte tropische palmstranden en helderblauw water, zoals in de boekskes. In het algemeen zijn ze heel toeristisch, maar omdat het nu winter is, was er niet te veel volk (maar wel zalig warm, ook het water). Je ziet overal mensen met karretjes lopen die kokosnoten, piña colada en caipirinha en andere tropische drankjes, geroosterde kaas en vlees, scampis, oesters, krab en kreeft,..... verkopen. En anderen die "simbas" maken, kleine vlechtjes in de haren. Dus nu loop ik rond met mini-vlechtjes, vanonder vastgemaakt met pareltjes  Daarbij ben ik ook nog eens zeeer bruinverbrand, dus jullie zullen me niet meer herkennen als ik terugkom!
We hebben ook een city-tour gedaan: Recife en Olinda. Dat had ook zijn charme!
De avonden waren we meestal in het hotel een speelden we gezellig kaartspellekes en een spel waar ik niks van begreep, ook al deed ik alle moeite van de wereld. Het was een spel voor 4, dus ik speelde samen met mijn mama. Het enige wat ik deed was de dobbelsteen gooien want de rest was te ingewikkeld, en toen mijn familie dat doorhad besloten ze dat ik toch íets moest doen en moest ik de bank zijn.....  We hebben ook gevolleybalt (oei, hoe zegt ge da?) in het zwembad met de rest van de jeugd in het hotel.
En we hebben een zeepaardje gezien! Een prachtig rood-oranje mannetje, en het was zwanger wisten ze ons te zeggen (jaja, de manntjes worden zwanger bij die diertjes, dat wisten we niet!)
Bon, de reis was zaaaalig, ik heb er enorm van genoten en het was leuk samenzijn met het gezinnetje!!! Ik zal ze enorm missen!
Ik heb hier nog 11 dagen te gaan en ben zenuwachtig om vanalles te vergeten, ik moet nog zoveel doen! Het is raar om van iedereen afscheid te moeten beginnen nemen en beginnen de valies maken (20 kilo is niet veel, ik heb vandaag dus al een pakketje van 10 kilo opgestuurd (met de boot, het zal 2 à 3 maanden onderweg zijn!))
Binnen 13 dagen land ik in Belgie!!! Ik kijk er wel naar uit om iedereen terug te zien maar langs de andere kant zal ik Bolivia, mijn familie en vrienden, het goeie weer,.... serieus missen. Dus geniet ik hier nog eens extra van mijn laatste dagen!

Bedankt om mijn blog te hebben bezocht en tot zeer binnenkort in levende lijve!

Tess

 

21:18 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |