05-07-08

BOLIVIA!!!

Na een lange vermoeiende vlucht zijn we goed en wel aangekomen in Santa Cruz. Daar kregen we direct een straf staaltje boliviaanse verkeersregels te verduren. alles is toegelaten, als je maar op tijd een kruisje maakt. Goed hotelletje gevonden en heerlijk geslapen. Van jetlag geen sprake hoewel we verward zijn over de datum... In santa cruz bezochten we mijn boliviaanse familie, daniela heeft ons rondgeleid en veilig en wel op de bus gezet richting sucre. De rest van de familie zien we op het einde van de reis.

Na een lange typisch boliviaanse busreis (platte band, geen asfalt: zandwegjes naast afgronden in de bergen, kindjes slapend op de grond, toiletstop zonder toilet,... Avontuur verzekerd!) kwamen we na 17 uur aan in Sucre, de prachtig witte koloniale stad. Hier hangen we wat rond, en genieten van de gezellige drukte. Een rustdagje kunnen we wel gebruiken.

Onze papa is vooral gefascineerd door de prijzen: 35 cent per liter benzine. Het reizen en eten is hier supergoedkoop. In Santa Cruz aten we de beste steaks, brochetten,... in gigantische hoeveelheden voor slechts 30euro voor 6 man! 

Verder veel indrukken opgedaan: veel kleur, veel chaos, onbeschrijfelijke landschappen, armoedige afgelegen dorpjes, mooie mensen. Je hebt direct een "zuid amerika- gevoel" zoals in de boekskes!

Vele groetjes!

  

00:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.