07-07-08

SUCRE

De tijd vliegt... veel te vertellen, maar waar beginnen?

We zijn nog in Sucre: een prachtige levendige stad. Soms 2 werelden ineen: een marktje waar ge door de indigenas wordt bekogeld met patatten als ge uw fototoestel pakt, kleurrijk, alles door elkaar, en dan 5 m verder een internetcafe. Ook de mensen: cholitas tussen sjiek geklede echte rijken. Gisteren gingen we speculaasjes brengen bij vrienden van Belgische vrienden: je belt dan aan bij een gewoon rijhuis, maar als ze open doen, kom je dan in een hele straat terecht met sjieke huizen... echt bizar.

Gisterenavond dan naar een dansavond geweest met boliviaanse dansen van alle departementen. Da's gewoon een en al vrolijkheid !!! Lisa en Tess werden aan het eind van de show ten dans gevraagd!

We bezochten ook met de 'dinotruck' een dinopark, met echte voetafdrukken van dinosaurussen. Vrij indrukwekkend !

Daarna heerlijk met uitzicht op de stad lekker gaan eten in't warme zonnetje, met een live muziekbandje op de achtergrond. Puur genieten!

Vandaag naar de markt in Tarabuco geweest. We hebben ons toch niet kunnen bedwingen en kochten twee tapijten (geen nood: ze kunnen nog in onze rugzakken) en dikke lamakousen en een poncho (tegen de kou in Uyuni). De armoede is wel heel confronterend. Er wordt veel gebedeld, en toen we gedaan hadden met eten, stond er iemand met een plastiek zakje voor de overschot. Zelfs de afgeknabbelde kippenboutjes wou hij meehebben... Daar waren we wel efkes niet goed van...
De schoenpoetserkes hebben ook al aan ons verdiend, ik heb nu zwarte in plaats van beige schoenen, maar die van Joke hebben nog nooit zo hard geblonken!

Morgen trekken we door naar Potosi, de hoogste stad ter wereld met de beroemde zilvermijn. We proberen jullie op de hoogte te houden!

¡Hasta luego!

 PS. Mia en Tarsi, de speculaasjes zijn dus geleverd!

00:10 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.